View Single Post
Eski 05-12-2014, 23:50   #1998
leobiz
Ağaçsever

leobiz's Avatar

Giriş Tarihi: 28-08-2009
Hikayeyi baştan anlatayım, sizlerin de böyle maceraları olmuştur, okumak isterim. Aslen bizim agaclarimiz da 7 yaşında ancak ilk dikimi yaptıran emlakçı olcmeden bicmeden duzensizce yaptırmış, istanbullunun birine satmak için. Bakmis alan yok, Bunlar sonra sokulmuş ve duz hizali tekrar dikilmiş. Babam tezcanli biri olduğundan toprak analizi falan yaptırmadan yoldan geçerken burayi 750 ağaç ile almış. Emlakçinin tavsiyesi üzerine zeytinlige bakan bir okul hademesi ki kendisi zeytinin z'sinden anlamaz tüm yeni filizleri yakarak ağaçların büyümesine darbe vurd. Babamlarin vefati sonrası şoku atlatıp bu ise gönül verince kendisi ile yolumuzu ayırdık, şimdiki arkadaşla anlaştık. Ancak dert bitmedi, meğer bizim tarla her sene sular altında kalıyormuş, onu da gördük. Tam satayım artık derken dsi madra barajindan gelen bir hendek bizim zeytinligin 11 donumunu kamulaştırma yaptı. Buradan çıkarılacak 2 ders var, ilki alacağınız yerin ne olduğunu ve olacağını mutlaka araştırın ve kimseye güvenmeyin. 2. Si devletin biçtiği kamulastirma bedelini kesinlikle kabul etmeyin, uzlasmama tutanağı imzalayıp kıran kırana pazarlık edin. Yan komşum metrekaresi 10 liradan verirken ben 14,5 TL den yukselterek (zeytin ağacı için fark belirlemiş ler, yan taraf buğday ekiliydi) 18,5 TL'ye verdim. 100 kusur agacimizi keseceklerdi, rica minnet soktukleri ağaçları kenara düz bir şekilde taşımaya razı ettim, bakicimizin ilgisi sayesinde bu ağaçların da büyük kısmı toprağın üzerinde hayatta kaldı ve ürün veriyor. 15bin TL harcayıp yaptırdığım güzelim tel örgülü citler mahvoldu. DSİ işi bitince zeytinligi dağ gibi toprak yığınları ile bırakıp gitti. Bu sezon hasat sonrası dozer sokup duzledim. Hendek bittikten sonra toprağın fazla suyu çekilmeye ve toprak normale dönmeye başladı. Şu anda içinde yuruyebiliyoruz yağmur da yağsa. Çok emek verdim para harcadım, şimdiki aklım ve bilgim olsa analizler, tapuda ve belediyede incelemeler yapmadan, oraların yerlileri ile konuşup kimin tarlası nasıl, kim nereden almış kim kazık yemiş öğrenip ona göre karar veririm.

leobiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön