View Single Post
Eski 05-12-2014, 22:58   #58
olmez
Ağaç Dostu

olmez's Avatar

Giriş Tarihi: 09-08-2006
Vallahi numune ve onaylı içerik bilgisi (ruhsat) bana gönderilirse ben analizletebilirim. 2-3 yıl öncesine kadar 12-13 yıl süren pestisit kalıntı analizleri, uçucu yağ analizleri, ruhsatlandırma çalışmaları vb. konularda ülkemizin önde gelen laboratuvarlarından birinde çalışmışlığım var. Gerekenler bana gönderilebilirse ben analizletirim.
Ayriyeten konu nereden çıkıp yanlış anlaşılmalarla nereye gelmiş. Baştan sona okudum ve hayretler içerisinde kaldım. Basit bir soru nerelere getirmiş olayı. Ürün organik mi değil mi? Eğer içerikte yazanlar doğru ise organik. Benim orada gördüğümü kabaca söylemem gerekirse ürün bir gübre ve uçucu yağ karışımı. Gübre içerisine atalarımızdan bildiğimiz böceklerin kokusundan çok hoşlanmadığı bitkilerin yağları konulmuş. (Kekik yağı ana maddesi Carvacrol, Nane ana maddesi menthol vb.) Anlayacağınız gübre ve geleneksel kovucu karışımından başka bir şeye benzemiyor. Ama tarımda devrim gibi bir tanımlamayı bence de hak etmiyor. Devrim kabaca birdenbire, kökten olan değişim gibi bir anlama gelir. Bu birdenbire olan, kökten bir değişim değil. Benim görüşüm sadece etkisi daha önce görülmüş yöntemlerin birleştirilerek devrim diye sunulması. Ne kadar etkili olduğu ise ayrı bir tartışma konusu.

olmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön