View Single Post
Eski 05-12-2014, 13:42   #5175
doğaşk60
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-12-2014
sayın ykaya194 öncelikle görüş belirttiğiniz için teşekkür ederim evet size mantıklı gelmeyen söz de (neredeyse budamanın bir faydası yoktur diyip çıkmışlar) evet zaten belirttiğim gibi neredeyse dememdeki maksat kurumuş ve birbirine sürten dalların alınması zarar görmüş ve kırıldığında da diğer dallara zarar verebilecek dalların alınması yoğun gölge oluşturan dalların alınması kaçınılmazdır.bunu belirtip detayına girmediğim için affedin zaten aksi benim tarafımdan da mantıklı değil.aslında bu araştırmada değinilen ağır budama idi ben burasını atladım sanırım düzelteyim şöyle derler :hafif budamanın ve hiç budamanın yapılmadığı ağaçlarda (özellikle sık dikimde) verim aşağı yukarı aynı iken ağır budamanın yapıldığı ağaçlarda hayli düşük.benim de zaten değinmek istediğim konu şekil amaçlı değil verim diye adlandırdığımız budama ki beni ikilemde bu bırakmıştır.sayın Lilium dan görüşlerini istememdeki sebep de budur.peki bu konuda mantıklı gelmiyormu sizce:

Bana mantıklı gelen şeylere gelince de ilk katın tacında olan yan dal sayısının ne kadar az olursa herhangi kırılma tehlikesindede göreceğimiz zararın o miktarda artması kısaca şöyle düşünmüşler 10 dalın 1 ini kaybetmek 4 dalın 1 ini kaybetmekten daha iyidir bu ve güneş ışıgının su kaybına ve verime olan etkisi topragın ve suyun daha efektif kullanımı bu konularda haklı yanları çok olduğu gibi geldi bana ama bu arada anaçlarının paradox oluşunu ve bu nedenle daha güçlü ve gelişmiş agaçlarının olduğunu atlamak istemem bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum.Saygılar.

alıntı yapmayı beceremedim kusura bakmayın ve bu araştırma ceviz yetiştiriciliğine yeni başlayacak olanların soruları kısmının 57. sayfadaki 1699 nolu sayın karabuz un paylaştığı mesaj da linki var incelemenizi tavsiye ediyorum.Saygılar.

doğaşk60 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön