Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Melih Bakırlıoğlu
Bu sene yağ randımanları, diğer senelere göre baya yüksek. 20 lira yağ için çok çok iyi rakam. Biz 15 liraya razıyız. 
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esasadam
1.5 ton yağım olacak 15e toptan satabilir miyim dersiniz
Sent from my iPad using Tapatalk
|
Fabrika 12den alıyor, raflarda 15 lira, bende daha olsa en az 100 litre talep var ancak kendi yağım haricinde alım yapıp satmadığım için seneye beklemelerini söyledim. Kimse de 20 lira çok demedi, kapış kapış bitti. Ama zeytini elle ve kasalara topladığımı, bekletmeden fabrikaya götürdüğümü, yem veya gübre çuvalına koymadığımı, sabah ilk temiz suyla yıkatıp dip zeytinsiz sıktırdığımı, anında tenekelere doldurup taze sıkılmış portalal suyu gibi getirdiğimi anlattım, yıkanmış asit veya kimyasal bidonlarına, plastik güğümlere doldurmadığımı fotoğrafladım dostlarıma ve çevreme. Hepsi de sağolsun güvenirler, hergün biri arayıp daha yağın var mı, muhteşem birşey bu diye soruyorlar. Seneye zeytinimin birazını bile satmadan sıktırmayı düşünüyorum erken hasat yapıp. 2 litre alan arayıp 30 litre daha istiyor. Nasıl ürettiğinize, nasıl taşıdığınıza, nasıl anlattığınıza göre ve en önemlisi dürüstlüğe göre karşılığını alıyorsunuz. Yanlış anlamayın zengin bir muhitte değilim, yağı alanlar orta gelir veya alt gelir grubu çoğunlukla. En az alan 10 litre en çok alan 35 litre aldı. Bu fiyata rağmen emeğimin karşılığını aldığıma inanmıyorum ancak keyfi de bambaşka.
Sent from my iPad using Tapatalk