View Single Post
Eski 23-07-2007, 10:42   #14
Fatma E.
Ağaç Dostu

Fatma E.'s Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2007
Bu çiçeği eşim almış. İşyerinde bakıyordu, geçen yıl askere giderken eve getirdi. 3-4 ay kadar sürekli çiçekliydi. Kırmızı minik çiçekleri var. Şimdi çiçeği kalmadı ama ben ancak bugün fotoğrafını çekebildim. Bu çiçeğin adı nedir acaba?

Çok dayanıklı bir çiçek olduğunu söyleyebilirim. Evime yeni taşındığımda balkonu ve evi toparlayana kadar birkaç gün pencerenin önünde beklesin diye koymuştum, ama malesef yaklaşık 10 metreden aşağı düştü Saksısı kırıldı ama neyse ki çiçeğime 2,5 aydır birşey olmadı. Hatta sanki yeni yeri iyi geldi gibi. Her yaprağın yanından yeniden dallanıyor (Bazıları fotoğrafta da görülebiliyor).

Bu arada çiçeğin bakımı nasıl yapılmalı bilgi verirseniz sevinirim. Ben doğuya bakan kapalı balkonumda tutuyorum. Toprağı kurudukça su veriyorum ve çok düzenli olmasa da gübre vermeyi planlıyorum. Planlıyorum dedim çünkü 1 senedir hiç vermemiştim, sadece geçen hafta verdim. Gübreleme işinin gerekliliğini de bu forumda öğrendim. Ben eskiden sulamanın yeterli olduğunu düşünüyordum.

Yazıdan da anlaşılacağı gibi çiçek bakımı konusunda pek tecrübeli değilim, yardımcı olursanız sevinirim.

Eklenen Resimler

Fatma E. Çevrimdışı   Başa Dön