Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cevizadam
Egeli arkadaşım tarlanız kaç dönüm? Damlama sistemi kaç liraya mal oldu öğrenebilir miyim? Bir de ince boru en fazla kaç metre olabilir. Benim tarlanin boyu 500m damlama kurmayı düşünüyorum da toplam 50dönüme
|
cevizadam tarlamız 26 dönüm. sistemin sağlıklı çalışması için ince borular için 100 mtden daha kısa tutulması gerektiğini söylediler. bizim tarlamızın eni 120 mt bir köşeden ana hattı çektiğimizde sıkıntı yaşamamak için ana boruyu tarlanın tam ortasına döşedik ince borularıda sağa ve sola olmak üzere iki taraflı çıkarttık böylece ince boruların uzunluğunu 60 mt ye düşürdük tarlanın eğimi ve depoyu 1,5 yükselterek basınçta bir sıkıntı yaşamadık kendi kuvveti ile sulamayı yapabildik. su deposunu ikinci el olarak aldım 2500 tl. ana hat için kangal boru 230 mt kullanıldı diğer damlama ekipmanı için 400mt'lik toplam 11 top damlama borusu kullanıldı (8 tanesi deliksiz 3 tanesi delikli damlatıcılı fidanların çevresine çember sistemi yapıldı) ve bunlar için gerekli aparatlar nipel, küçük vana, filtre gibi küçük tamamlayıcı parçalar bunların toplamı yaklaşık 2000 tl civarı tuttu. işçilik olarak sadece su deposunun altına 1,5 mt yüksekliğinde taştan yer ördürüldü bunun için 300 işçilik+100 malzeme diğer işçiliğin hepsini kendimiz yaptık bize maliyeti toplamda 5000 tl tuttu.