View Single Post
Eski 27-11-2014, 17:38   #712
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Dahlia ları hafta sonu çıkardık topraktan. Ancak iki tanesinin köklerinde resimdeki beyazlıklardan vardı, ne olaki? Mantarımsı birşey mi?

Geçen sene herhalde birkaç yerde okumuş olacam ki yumruları topraktan çıkarmış üzerinde çok az toprak bırakıp biraz da meşe külü içerisinde kutularda sakladım ve sorun olmadı. Üstteki beyazımsıları da düşünürsek güzelce temizleyip birkaç dakika seyreltilmiş elma sirkesinde bekletip mi saklasam.

Bir de dediğiniz gibi küçük dahliaları ektiğimde birkaç yumru vardı, çıkarırken epey çoğalmışlar. Bunları çoğaltırken sanırım topraktan çıkan saplarından hizalayarak bölmemiz gerekecek. Yani her bölümde bir sap olacak?
Sayın TCM ne desem yalan olacak, bana şimdiye kadar hiç bir kökte denk gelmedi. Sizin köklerin renkleri çok koyu acaba nedeni nedir biliyor musunuz?

Fazla topraklı olanlar nem alınca hemen filiz çıkarmaya başlıyor birde aralarında böcekler kalıyor ben onun için temizliyorum. Odun külü mantar hastalıklarını engelliyor uygulamakta yarar var.

Her bir yumru yeni bir fide olacak, sap kısmının hemen altından bu yeni filizler yeşeriyor. Buna gre ekim yapabilirsiniz. (Çapraz ekim her zaman daha görsel oluyor.)

Birde ben çiçeklerime iyi bakabilirim derseniz, sap kısmının 2-3 cm altından yumruları bıcakla kesin ve öyle ekim yapın. Bu kesilen alanın çevresinden 1 değilde 3-6 filizlenme oluyor

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön