Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efedag
Arkadaşlar hepinize merhaba
Sitemizi uzun zamandır takip ediyorum.Yeni üye oldum.Ankara da ceviz bahçem var 2-3-4 yaşlarında fernor ağırlıklı.Son senelerde olumsuz hava koşullarından dolayı ceviz ağaçlarımın yaşları değişik.Bu sene soğuk zararından korunmak için önce bordo bulamacı daha sonra plastik boya ile tepeden aşağıya ağaçlarımı boyadım.Sonrada thermoflex boru ile tüm ağaçların gövdelerini kılıfladım.Yanlız rüzgarlı havalarda oluşabilecek titreşim ağacıma zarar verebilir mi diye düşünüyorum.Bu uygulamayı İnfo ceviz sitesinden okudum.deneyeniniz varmı.selamlar
|
3-4 yaşına gelmiş fidanları hala soğuktan korumak gereği duyuluyorsa, ya o fidanlar iyi gelişmemiştir veya o bölgenin meteorolojik şartları ceviz için uygun değildir.
Fidanların uç dalları tam pişkinleşmediği için soğuktan en fazla etkilenen kısımlardır, gövde pişkinleşmiş oluğu için etkilenme olmaz dolayısıyla gövdeyi thermoflex boru ile kılıflamanın artısı olurmu, hiç sanmıyorum ayrıca boya sürerek soğuktan korumak ta mümkün olamaz. Bu uygulama çok soğuk havalarda naylon gömlek giymeye benzer.