1078'inci mesajda (bir önceki sayfada) bir tarif vermiştim zaten.
Sorduğunuz bu tarif için ne demeliyim bilemedim ama en azından şunları söyliyebilirim:
1. Bu tarifte kostik (
sodyum hidroksit) kullanılmış, ki bana göre doğru değil.
Potasyum hidroksit kullanılmalı. Toprağa faydalı olsun diye hazırlanan bir şeyin içine yüksek oranda sodyum koymak doğru değil.
2. Sodyum hidroksit, potasyum hidroksite göre çok daha güçlü bir alkalidir.
3. Potasyum hidroksit ile tarif ettiğim formülde 0,25 MOL potasyum hidroksit konsantrasyonu demişken, bu tarifde daha güçlü bir alkali olan sodyum hidroksitin 1,5 MOL oranında (
160 litre suya 10 kg. ve sodyum hidroksitin 40 gr olan molekül ağırlığından yola çıkarak hesaplayabilirsiniz) kullanılması en az altı misli fazla. Bunun sonucunda müthiş alkali bir solusyon elde edersiniz.
4. Varildeki suya 10 kg kostik koyduğunuzda altına ateş yakmaya ne hacet olur anlamadım

Zira 10 kg kostik suya boşaltıldığında exotermik reaksiyon o suyu neredeyse kaynama noktasına getirir zaten.
5. PH 14'e dayanmış solusyonun içinde ne deniz yosunu, ne enzim, ne de bakteri kalır. Bu gibi şeyleri verdiğim tarife göre hazırlasanız bile konsantre solusyona ilave etmenizi tavsiye etmem. Bu gibi ilaveler sulama esnasında suspansiyon 1:500 - 1:1000 sulandırıldıktan sonra eklenmeli.