View Single Post
Eski 25-11-2014, 01:48   #30
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kursatates Mesajı Göster
daha türkiyede 8,9 yaşlarında bir chandler ceviz bahçesi bile yok bu ağacın 8 veya 9 yasındaki ebatlarını bilen değil gören bile yok..
Sayın Kursatates, diğer söylediklerine kısmen katılmakla birlikte alıntı yaptığım cümlelere hiç katılamayacağım zira türkiyede 10-12 yaşlarında küçükte olsa bahçeler var, en azından benim bahçem 8 arkadaşımın bahçesi 9 yaşında. Bazı şeyleri yazıyorsak afaki yazmıyorum yaşadığımız gördüğüm tecrübeleri yazıyorum, o nedenle gören yok derseniz gören ve yetiştirenin var olduğunu söylemek isterim.
Bir çok kereler yazdım görmek isteyen varsa bahçelerimiz küçükte olsa 8-9 yaşındaki ağaçların durumlarını görmek isteyenler gelip görebilir bilhassa benim bahçemde her konuda iyi örneklerde kötü örneklerde mevcut ona keza toprak yapısında iyi örneği kötü örneğide mevcut, 8x8 ekimide 8x4 de mevcut, küçük bir üniversite desem yanlış söylememiş olurum, bir şeyler söylerken de masa maşındaki bilgilerle söylemiyorum deneyim ve tecrübelerimi yazıyoruz ve bu konuda bilgilendirmek için can atarken bazı arkadaşlar tarafından ukalalıkla suçlanabiliyorum o nedenle her şeye maydanoz olmamaya karar verdim.

Bazen bazı kişilere anlatamama sıkıntısını seziyorum anlatsam da anlamayacak ya da bildiğinden şaşmayacak (ki, bunlar bildiklerini zannedenler) dolayısıyla zaten klavyede zorlanıyorum hiç değilse bunun zahmetine katlanmayayım diye yazma gereği görmüyorum.

Sormaya ya da fikir alışverişine girmeyenler kibirli kişilerdir sorarlarsa küçüldüklerini sanırlar burunlarından bir kıl koparsa dünyaları yıkılır, Oysa ki, herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok bizde biliyoruz demiyoruz bildiğimiz yaşadığımız gördüğümüz durumları yazıyoruz kısacası bu konuda birbirimize soracağımız öğreneceğimiz çok şeyler var yeter ki, sorma uslubumuzu bozmayalım öğrenme kibirliğini bırakalım,
Burada başlıklarda öyle bilgiler var ki, hiç bir yerde bulamayacağınız maddiyatla alamayacağınız üniversiteler de dirsek çürütseniz de bulamayacağınız bilgiler mevcuttur, ama alabilene almak isteyene.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön