söz konusu futbol ise hepimiz HAKEM, sağlıksa hepimiz DOKTOR, tarımsa hepimiz ÇİFTÇİ, araçsa hepimiz ŞÖFÖR, vs. vs.oluyoruz.. bu bizim zaafımız. en iyisini biz biliriz..

daha türkiyede 8,9 yaşlarında bir chandler ceviz bahçesi bile yok bu ağacın 8 veya 9 yasındaki ebatlarını bilen değil gören bile yok.. ceviz firmaları fidan satabilmek için 8x4 7x4 hatta 7x3,5 dikin diyorlar.. e be insaf 7 metreyi anladıkta 3,5 nedir kardeşim. iki ağaç arası 3,5 olurmu ? buçuğunu iki ağacın gövdesinin kapladığı alanı var sayarsak geriye 3 metre kalır.. yani buda her ağacın sağa sola 1,5 metre sürgün sürmesi demektir... e daha 2 yaşında sağlıklı bir fidan 1,5, 2 metre sürgün sürdüğüne göre 15 yasındaki bir ağaç her sene ne kadar sürgün sürer düşünsenize? e efendim sende 5 veya 6 cı yılından sonra aradan birer tane seyrekle 7x7 olsun diolar

) oldu.. e peki mantık neresinde bunun ? neymiş efendim aynı suyu aynı emeği zaten verecekmişimde tarlam boş kalmayacakmış.. 5 veya 6 cı yılından sonra bana verim verecek zaten ozaman da sökeceksem benım 6 yıl boyunca 2 katı budamalarım ilaçlamalarım vs.. vs.. o kadar emeğim n olacak ? esprisi ne ? amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.. aklın sınırlarını zorlamayacak şekilde ekinde kaça kaç ekerseniz ekin.. amerika şili çin böyle ekiyormuş da bilmem neymiş de.. gidip yerinde gezen ve resimleyen bazı ceviz duayenleri bile 10 yıllık veya 15 yıllık bir bahçe resimlememişler dikkat edin en büyük olanı 6 bilemedin 7 yaşında bahçeler.. bu 6 - 7 yıllık bır olay değil 600 sene den bahsediliyor.. sonra kaldıki onlar öyle ekmişler.. adamların budama bilgisine , tarım bilgisine, teknoloji yönunden alet edavatına, toprağın verimliliğine vs vs . sen sahipmisin ? kısacası aklın yolu bir atomu parçalamaya gerek yok iç içe girmeyecek ve tarlanı fazla heba etmeyecek şekilde ek gitsin.. saygılar