View Single Post
Eski 24-11-2014, 02:29   #1801
araştırmacılar
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2014
hürmetler ceviz dostları.980 rakımda batı toroslar da geçit kuşağındaki yamaç kumlu tınlı 5 dekar arazime ceviz dikmeye niyetlendim.chandler de karar kıldım, fidan siparişimi verdim. arazimi haritacıya tesbit ettirdim.arazim üst başta 30 metre, alt kısımda 17 metre 225 metre uzunluğunda.ince uzun bir tarla.komşudan 4 metre çekince arazinin yarıdan fazla kısmında 9 metrelik sıra arası kaldığı için, arazimin yarısı 9x7 sadece iki sıra diğer kısımda 8x7 olarak üç sıra ve üçgen kalan az bir kısımda 4. sıra olarak belirleyip ,ipçekerek alçı dökerek işaretledim.fidan çukurlarını 1.5x1.5 genişlik ve derinlik olarak açtırdım.üst toprağı sıra arasına alt toprağı sıra üzerine gelecek şekilde koydurdum.toprak 75-80 cm lik kısımda kumlu tınlı altlarda 10-15 cm kumlu çakıllı arada15-20 cm toprak sonra tekrar kumlu çakıllı katman katman devam ediyor.drenaj sorunu olmayacak fakat su tutma kabiliyeti zayıf olacak gibi .toprak yapısını iyileştirmek su tutma kabiliyetini artırmak ve organik maddece zenginleştirmek için yanmış eski hayvan gübresi aradım bulamadım.çukurlarım hala açık beklemekte.fidanları şubat sonu mart başı gibi açık köklü dikecegim.çukurlara doldurulan tarla üst toprağının yağmurlarla çökmesi için kapatmam lazım.kapatmadan önce toprak kalitesini artırmak için ne yapabilirim.toprak analizim henüz çıkmadı.mantarcıların kullandığı 15-20 kg paketli göl torfunu araştırdım, her çukura 1-2 paket karıştırayım diye .1.5-2 ton torf ediyor. ton fiatı 2000 tl pahalı geldi daha ekonomik ve etkili nasıl bir çözüm önerirsiniz.saygılarımla

Düzenleyen araştırmacılar : 25-11-2014 saat 15:53 Neden: imla
araştırmacılar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön