View Single Post
Eski 23-11-2014, 21:49   #109
deniz2014
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-10-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TARTES Mesajı Göster
Kaba Yem Kaynagı Olarak Hidroponik Arpa Çimi Üretiminde
Kuru Madde ve Ham Protein Verimleri Üzerine Farklı
Uygulamaların Etkileri
http://edergi.sdu.edu.tr/index.php/z...File/4082/3676
Sayin TARTES, paylastiginiz bilgiler icin sag olun var olun.

Link teki bilgilerden anladigim kadariyle yapilan analizler ve deneyler sonucunda ;yetistirilen arpa cimlerinde cok yuksek miktarda kuru madde kaybi ve ham protein kaybi olurken mineral ve vitaminlerde artis oluyor .
Burada anlasilmasi gereken bu arpa cimleri yetistirilmeye ekonomik olarak deger mi yoksa degmez mi ? Bana gore bu olay ucan balonlara benziyor ; icine ne kadar have koyarsaniz koyun sonunda balon yine bir balondur . Hayvanlarinizi sadece dolgu maddesi olan saman ve bu arpa cimleriyle beslemek yerine gidip KIBRIS ta kumar oynayin ,boylece daha fazla para kazanma sansiniz olabilir. Evet burada diger cok degerli uyelerimiz bu konuda nazik uyarilar yaptilar ama yinede kesin bir dille saman ve arpa cimleriyle hayvan yetistirilemeyecegini belirtmek istedim.
Oysaki dolgu maddesi saman ,kailteli kuru yonca ve vitamin,mineral takfiyeleri ile hayvan yetistirilebilir, eklenecek birazcikta also kesif yemler ise verimi dahada yukseltecektir .

Burada sayin degerli ,bu konularda tecrubeli ve deneyimli uyelerimizden yem bitkilerinin besin degerleri ve hayvanlarin bu besinlerden ne kadar yararlanabilmeleri hakkinda bilgilerini paylasimlariyle daha bilincli ve karli hayvan yetistiriciligiine yardimci olacagimiza inaniyorum.
Saygilar.

deniz2014 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön