View Single Post
Eski 22-11-2014, 23:47   #106
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
limon_sever'den 230 adet talep var. Foruma son giriş tarihi 13-10-2014 olarak görünüyor.
Umarım sayın limon_sever'de kötü bir şey yoktur.

Limon_sever'in paylaştığı tohumlardan iki tanesi bende de vardı. Arkadaşımızın gönderememe ihtimaline karşı tohum talep edenlerden kandil dolma biber ve Early Golden SUMMER Crookneck tohumlarını kendi poşetlerine koydum. Diğerlerini ise ayrı ayrı tohum adı ve talep eden adı ile birlikte iki ayrı poşet yaptım. Umarım sıkıntı olmaz.

Semihbagıs olarak poşet etiketi olmasına rağmen ürün etiketi bulamadım veya o kargaşada kayboldu. Talepleri incelediğim zaman Afyonkarahisar yerli patlıcan talep ettiğini gördüm. Son tohum poşetini yapınca tohum paketleme işi tamamlanmış olacak. Tamamı poşetlenip tasnif edilerek yeniden poşetlenen tohumları ancak pazartesi kargoya verebileceğim. Tüm işlemler biraz da acemilikten olsa gerek çok uzun sürdü. Tohumlarda tam olarak temizlenemeyenler var. Nasıl olsa ekilecekleri için sıkıntı olmaz umarım.

Limon kokulu fesleğen de onlardan biri. Tohumları ekmeden önce çıkarırsanız güzel kokusunu da koklamış olursunuz.

Ben 340 adet tohum +17 +6+ 1= 364 poşetlemede bu kadar uğraştı isem çeşit ve sayı olarak çok fazla talep karşılayan arkadaşlar ne yaptılar bilmiyorum.

Kilitli poşetler büyük olunca naylon yapıştırma makinası ile mümkün olduğunca ebatlarını küçültmeye çalıştım.

Elime geçen etiketlerdeki tüm talepleri karşılamaya çalıştım. Bazı tohumlar bu nedenle az da olsa herkese paylaştırıldı. Yanlışlık yapmış olabilirim. Azami ölçüde dikkatli olmaya çalışsam da en az iki tohumu yeniden paketlemek durumunda kaldım.

Dereotu tohumu altaki benim kendimin yetiştirdiğim geç dikilip geç hasat edilen, üstteki ise komşumun yetiştirdiği dereotu tohumları. Her ikisinin rengi farklı gelince gözüme ayrı ayrı paketledim.

Süpürgenin tek yıllık olanı kağıdın bulunduğu tohumlar, çok yıllık olan ise o kadar beklememe rağmen sanki içinde yok gibi ufalanıyor. Muhtemelen tohumlar çok küçük. Zarar vermeyecek bir yere şimdiden bir kısmını, ilkbaharda ise diğer kısmını ekersiniz. Komşumun geçen yılki tohumları da aynı şekilde olduğu için almaya gerek görmedim.

Muda Çevrimdışı   Başa Dön