View Single Post
Eski 22-11-2014, 17:47   #1104
mühendis27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Ponza taşı zaten yüksek olan toprak PH seviyesini daha yükseltmeyecek mi?

Bu malzemeleri toprağınıza karıştırmakta amacınız ne? Yani sonunda ne elde etmek istiyorsunuz?

Klinoptilolit için hangi firma ile görüştünüz? Normalde mineralin fiyatı çok ucuzdur. Manisadan nakliye kaçadır bilmiyorum, bu sebeple mi o rakama çıktı? Size yakın başka klinoptilolit kaynakları da var. Söz gelimi Kayseride bir tane var, oraya da sorulabilir.

Leonarditte humik ve fulvik oranları, organik madde en yüksek, PH en düşük ve nekliye dahil fiyatı en uygun ne ise onu bulmanız en iyisi olur. İlinizdeki kamyoncularla konuşun, Balıkesir, Manisa gibi illerden tam yük kaça getiriyorlar, ona göre malzeme araştırırsınız.
Meyvelitepe arkadasım önceliklei ilginiz için tesekkur ederim. Evet haklusiniz ponza tasinin ph tahlil sonucuna gore 8.1 cikti bizim topragimiz 7.9.. Klino Tasina ggördes ten tonuna 110 lira dediler arti 4000 lira nakliye istendi fiyat 7000 civarini buldu firma ismini unuttum evrak dairede kaldi bulurum onu firma izmir firmasi mal gordesten geliyormus. Firmayi ben siteden bulmustum. Gidya icin afsinden 1000 lira fiyat aldim bir kamyona 25 ton humik asit orani 39-47 arazi dediler rakamlar degiskrn daha oncede 20-30 arasi demislerdi humik fulvik oranina bir numune istedim tahlil icin. Benim amacim organik maddeyi yukseltip ph dusurmek. Kayserideki firmanin nosunu alabilirmiyim sizden.iyi aksamlar

mühendis27 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön