Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin-
Sevgili Maude,
Aloe juvenna nasıl oldu, toparladı mı? Çürük kısmı kesip köklendirmeye çalışacağın bir parça vardı sanırım, o ne alemde?
Sana güzel bir haber vereyim, öleceğini sandığım bir Aloe juvenna yavrusu vardı bende de. Kökü yoktu, bana o parçayı veren teyze bir yavruyu dibinden kırarak vermişti. Ben de öylesine bir saksıya o parçayı iliştirmiştim. Tam 2 ay boyunca bekledi, bu sürede karardı, büzüştü ve görüntüsünde canlılığa dair eser kalmamıştı. Bir hafta önce artık atmayı düşünerek saksıdan çıkardığımda dibinde minik minik kök kabartıları olduğunu gördüm. Tekrar yerine ektim ve inanılır gibi değil ama bugün tamamen yemyeşil haline geri döndü.
Demek istediğim umudu kesmemek lazım, Aloe'ler çok uzun süre geçse ve ölmüş gibi görünse bile köklenip geri gelebiliyorlar 
|
Çok sevindim bu habere. Benimkilerin köklerini diktikten sonra kontrol etmedim ama yeni taz yeşil yapraklar var, sanırım bu da toparladıklarının göstergesi. Sadece sulamalarını ayarlamak konusunda sıkıntı çekiyorum çünkü ısıtılan ve güneş alan bir odadalar. Toprak tam oarak kuruduğunda suluyorum bu nedenle ama yine de korkuyorum

. Fotoğraflarını çekip eklerim bir ara.