Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sader_5
Sayın MeyveliTepe,
Isı yalıtım ürünleri reflektif ve batt (kütlesel) olmak üzere ayrılırlar. Taşyünü vs. malzemeler doğru kullanıldıkları alanlarda fayda saglarlar, fakat bu fayda ancak bina duvarları ısıyı içerisine emdikten, yani o ısı kaybı yaşandıktan sonra sağlanır.
Isıyı bir alanda tutmanın ilk yolu geldiği yöne dogru reflekte etmektir. Eğer bu yapılmamıssa o zaman kalın malzemelerle bu ısı duvara yakın bir alanda hapsedilmeye calısılabilir (tas yünü gibi).
Mantolamanın zararlarından bahsetmiyorum bile (zaten bircogu yasaklandı) fakat kaliteli tasyünleri dogru kullanılırsa etkili bir yalıtım sisteminin bir bölümünü olusturabilirler, fakat hic bir zaman tamamını degil.
|
Burada iddia ettiğiniz, bahsettiğiniz boyayı odanın tavanına sürdüğümüz takdirde tavana doğru hiçbir ısı kaybı olmayacağı şeklinde, doğru mudur?
Fazladan, tavanın üzerindeki izolasyonun gereksiz olduğunu, ısı oraya gelene kadar zaten kaybedilmiş olduğunu, ve buna benzer dışarıdan yapılan izolasyonların zararlı olduğunu ve bir çoğunun yasaklandığını söylüyorsunuz.
Diyelim ki elimizde metal, söz gelimi çelik bir kap var. Bunun içine sizin boyanızdan sürdüğümüzü düşünelim. Bunun bir kapağı olsun ve onun da iç tarafı sizin boya ile boyalı olsun. Bu kabı boş olarak buzdolabına koyup sıfır dereceye getirelim. Sonra çaydanlıkta kaynar hale getirdiğimiz suyu kabın içine dolduralım, kapağını kapatarak tekrar buzdolabına koyalım.
Kaynar su kabı ısıtır mı, kaptaki su ısı kaybeder mi? Sizin boyanın buradaki fonksiyonu ne olur?
Başka bir soru.
Diyelim ki sizin boya ile evin iç duvarlarını da boyadık ve burası radyatör kaloriferli bir ev. Dışarıda ısı 0 derece ve ev içi 22 derece iken elimizi duvara değdirdiğimizde kaç derece hissederiz?