View Single Post
Eski 20-11-2014, 15:27   #37
MSaygin
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Bugün fidanlığa gittik 6 numara ile gösterilen dış duvarın dışına dikmek için 5 tane Jakaranda aldık. Onlar hızla uzayacak ve o duvarın üzerinden yeşil-mor gösteri yapacaklar bize. Bahçenin etrafı kapalı olunca ben daha çok seviyorum.

Taş yolun yanına dikmek üzere alacalı taflana karar verdik, 100 tane alındı, uçlara da pittosporum dikeceğiz önerdiğiniz gibi. Çıtır taflanı gösterdim, eşim çok sevmedi, eskiden sevmediği alacalı taflan güzel göründü. Aslında o çit mazı alıp, 30cm'den kesip mazı çiti yapmak istiyor ama taş yolun yanına mazı çiti çok estetik olmayacak diye inatlaştım biraz Taflan iri yapraklarıyla, daha güzel dolduracaktır. Onun için bir başka yere de mazı çiti yapacağız.

Duvar diplerinin ortancalarını da aldık, bu hafta dikilecek.

Kuduz otu, alyssum Adana'da yazın kesin ölüyormuş, onu öğrendik fidancıdan, ”şimdi güzel zamanı” dedi, biz daha bahçeyi kullanamadığımız için ondan vazgeçtik. İlkbaharda yer minesi yapacağım onun yerine, terasta bile çok güzel oluyor, bahçede doyum olmaz muhtemelen.

Zengarden'dan da bir çok tohum seçip, sepete ekledim. Onları alıp, 2 metre kadar bir mini sera kurup, kalan çiçekleri tohumdan üreteceğim, yoksa tek tek bu alana fide almaya güç yetmez. Bugün aldıklarımızı devlet fidanlığından aldık, piyasanın dörtte birine.

Şunları bir yerlerine dikelim, fotoğraflarla dönerim.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön