Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Sabah kalktık, eşim para görmüş rüyasında ben de tohum gördüm. Güya bir tohum torbası daha varmış, son anda onu bulduk. İçinde hercai menekşe tohumları da var. Eksik olan talepleri tamamlamanın verdiği mutluluk ile zorla ağzını kapadığımız paketi tekrar açacak olmanın stresi bir arada yaşarken uyandım. Bir umut tekrar dolaştım tohumların olduğu odayı ama başka tohum yok tabi.
|
Özellikle bazı çeşitlerde tohumları almak büyük problem oluyor. Hercai menekşe tohumunu almak daha büyük problem. Olgunlaşmadan almaya çalıştığınız zaman olmuyor. Biraz olgunlaşmasını beklediğiniz anda açılıp dağılıyor.
Evden atılmaya az kaldı. İlk defa bu kadar tohum almaya çalıştım. Tohumları olgunlaştırmak ayrı bir şey. Tohum için bıraktığınız oldukça uzun süre ürün dahi veremiyor. Bir kısım tohumları az oldukları için çok fazla veremeyeceğim muhtemelen. Umarım bütün talepleri karşılayabilirim. Şu ana kadar ancak üç çeşit tohumu paketleyebildim. Kurumasını beklediğim son çeşit tohumu ufaladığım zaman ya tohumlar çok küçük ya da henüz olgunlaşmamış durumdalar. Arkadaşta geçen yıldan olduğunu söylemişti. Onun tohumlar da aynı ise ikisini karıştırıp göndereceğim.
Tarhanaya ve turşuya kullanılan çörtük otunun sarı çiçeklisinin kullanıldığını öğrenince onların olgunlaşmasını beklerken soğuk hepsini vurdu. Kuruyan tohumlardan bir miktar ekledim. Umarım tam olarak olgunlaşabilmişlerdir. Beyaz çörtük tohumlarını eklemedim. Onlar daha iri ve dikenli oluyor. Sıkıntı olursa gelecek yıl daha dikkatli bir şekilde tohum alırız.