Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mühendis27
Arkadaşlar merhaba ben afsinden bi yerden sordum. Gidyada humik +fulvik asit orani 20-30 fiyat ise kamyon arti nakliye 25 tona 1100 lira.. Leonardit ise humik+ fulvik orani 40-60...25 tona gaziantepe 3250 liraya geliyor. Tekrar aradim ph ve organik madde miktarini sordum cevap bekliyorum. Ya klasik bir aydir Leonardit.ponza tasi. Klinoptilolit arastirmasi yapmaktayım. Afsinden alacagimiz Leonarditveya gidya nnazil olur. Klinoptilolit çok maliyetli oluyor nakliyeyle beraber kamyonu gordesten 7000 civarinda geliyor ponza tasi ise kayseriden 30 ton civati 1600 liraya geliyor. 100 dekar 1000 ağaç 50 yasindafidtik bahceme kullancam. Topragimin ph 7.9 organik madde1.5 potasyum disindaki ttüm minareler düşük. Kireç fazla. Kafam karmakarisik nasil bir yol izlesem butcemi sarsmadan. Tavsiyelerin izibekliyorum
|
Ponza taşı zaten yüksek olan toprak PH seviyesini daha yükseltmeyecek mi?
Bu malzemeleri toprağınıza karıştırmakta amacınız ne? Yani sonunda ne elde etmek istiyorsunuz?
Klinoptilolit için hangi firma ile görüştünüz? Normalde mineralin fiyatı çok ucuzdur. Manisadan nakliye kaçadır bilmiyorum, bu sebeple mi o rakama çıktı? Size yakın başka klinoptilolit kaynakları da var. Söz gelimi Kayseride bir tane var, oraya da sorulabilir.
Leonarditte humik ve fulvik oranları, organik madde en yüksek, PH en düşük ve nekliye dahil fiyatı en uygun ne ise onu bulmanız en iyisi olur. İlinizdeki kamyoncularla konuşun, Balıkesir, Manisa gibi illerden tam yük kaça getiriyorlar, ona göre malzeme araştırırsınız.