Yukarıdaki leylandilerin boşalttığı yere daha geriden başlayarak kürekle hafifçe bellemek ve üzerini siyah naylon ile (malçlama niyetine) örtmeyi düşünüyorum ki sedumları aktaracağımız zaman (muhtemelen mart-nisan ayları) toprak daha hazır olsun, dinlensin ve yabani otlardan mümkün olduğunca temizlenmiş olsun. Sedumları ektikten sonra da boşlukları çam kabuğu ile kapatabilirsem sanırım çapalamaya gerek kalmadan ön tarafın peyzajını tamamlamış olurum. Etrafımda çam kabuğundan ziyade kavak ve meşe ağaçlarının kabukları var. Çam yerine bunları kullansam olmaz mı?
Aşağıda çilekleri görüyorsunuz. Yan tarafını kürekle biraz kabartarak otları da ayıkladım. Önümüzdeki haftalarda yan kolla çoğalmış yavruları çıkarıp buralara dikmeyi planladım. Anaçlar mümkün olduğunca eski yerinde kalsın. Bunu yaparken eskilerin aralarını hem çapalayarak hem de hafifçe kazarak yukarıda kalmalarını sağlayıp siyah naylonla kapatmam gerek. Yoksa otların istilasından çileklerden yeterince verim alamıyoruz. Aslında çevremde bol miktarda çam ağacının iğnesinden mevcut. Siyah naylon yerine bolca bunları doldurursam yağmurlardan sonra rüzgardan fazla dağılma da olmaz, görüntü olarak ta gayet güzel durur. Şimdilik resimleri ekleyeyim, fikir jimnastiğini sonra yaparız.
Çileklerin arasındaki üç yerden kendiliğinden çıkan tohumlarını etkinlikte paylaşıma sunduğum yabani lupinler...