Bir metreye 5 adet pitos mu... çok fazla. Bunlar ne kadar bodur da olsa büyüyecekler. Tamam sık sık olması güzel bir görüntü verecektir ama aşırı sıklık bitkide hastalık yapar, ki pitoslar tamamen yere yapışık olurlar. Bir de yanlardan da aşırı sıklık olursa bitki hava alamaz ve kabuklu bit gibi mücadelesi zor bir iş açar başınıza.
Peki altunî taflan sevmiyorsa eşiniz, çıtır taflan ki bunlar şimşir görünümündedir. Minik yeşil yaprak uçları tırtıl tırtıldır. Ebrulisi de vardır. Budamaya şekil vermeye çok müsait bir bitkidir. Rahatlıkla yuvarlak veya dönemeçlerde yarım daire şeklinde budanabilir.
İstenirse toprak yüzeyinden 5-6 cm veya daha da fazla gövde bırakılarak üstü yemyeşil tutularak budanır ki bu durumda bitki alttan hava alabilir. Yani rüzgar estiğinde diğer tarafa rahatlıkla geçer. Bu durum da bitkiyi daha sağlıklı yapar.
Google da araştırdım Delta Fidancılık'ta çıtır yeşil taflan diye saksılarda resim koymuş, bir bakın isterseniz.
Sonra bodur alev çalısı da düşünebilirsiniz çit için. Kırmızı kırmızı yaz kış güzel bir çit oluşturur.
Bu türleri 30cm aralıklarla ekersiniz, daha az bitki kullanmış olursunuz.
Sevgili MSaygin, ben size kendi düşüncelerimi ve bahçemde yaşadıklarımı yazıyorum ama siz yine de hocalarımıza danışın, size daha iyi fikir verirler.
|