View Single Post
Eski 16-11-2014, 22:21   #56
Potasyum
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-02-2012
Selam,

Bazen su tassarufu edebilmek icin ultrasonik sensorlere suyun seyivesini gorup ve buna bagli
olarak su seviyesini istegim oranda tutmak daha avantajli ve kolay olmakta.Sensor 2.5 ila 3 metreye kadar olcum yapabilmekte.
Ornegin bitkinin
yeserme zamaninda su oranini %35 tutarken ciceklenmede %40 ve meyveleme zamaninda ise %20 ye indirmek
besin cozeltisi ve su tassarufu acisindan onem kazandirmakta.

ornegin meyvelenme doneminde su tankindaki su seviyesinien dusuk %20 ve en yuksek %30
oraninda tutarak suyun daha cok taze ve besin cozeltisinin daha hizli yenilenmesini sagliyorum.
ornegin, suyun icindeki oksijen orani yuseldikce oksitlenme artmakta ve besin
cozeltisi farkli reaksiyonlara girerek rolunu degistirmekte.Bazen suya fazla oksijen
enjekte etmek cozeltiyi etkiledigi gibi koklerin besini alimini etkilemektedir.Demir,magnesyum eksikligi gibi,

kendimi nft sisteme odakladigim icin sisteme "bled" kontrolu ekledim.
Bled sistemdeki suyun belli bi oranda azaltilip yeni suyun belli bir oranda tazelemesidir.Yani suyun
emilerek ve buharlasarak eksilmesi sonucunda suyun istenilen oranda dengede tutulmasi degil,
buna ek olarak belli zaman araliginda belli oranda kanatilmasidir.

Ozellikle oluklara konan yeni bitki bebeklikten cicek acma donemine kadar yapilmasi
bitki koklerinin gelismesinde ve hastaliklara karsi direnisinde onemlidir.
Bitki bebeklikte ne kadar saglikli olursa gelistiginde bi o kadar saglikli olmakta.
Su bazli sitemde kokler saglikli olusu suyun kalitesine baglidir.

Su bazli sistemdeki suuyun, arac ve gereclerin, bitkinin bulundugu ortamin hijyenik olmasi
cok onemli,
sudaki amonyak oranin dengeli olmasi gibi,

Suyun sicakligi konusunda ise, herbitkinin sevdigi bir isi orani vardir bunu bitkinin istedigi oranda tutmak
onemli o yuzden sistemde olup biteneleri gorebilmek icin yaptigim sistemde sd kart araciligi ile
dataya eklendigi icin baslangistan bitimine kadar
olan biteni okuya bilme zaman ve hiz acisindan onem tasimakta.

Bu videoda tankin kalibrasyonunu gostermeye calistim umarim anlasilir.

https://www.youtube.com/watch?v=oTbF...ature=youtu.be

Diger video ph ve ec kalibrasyonu olucak.

Potasyum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön