12.11.2014 günü yayladaydım. Kargıları toparladım, bitkilerin kurumuş saplarını, topraktan çıkardığım köklerini, hastalık kalıntılarını mümkün olduğunca ortadan kaldırmak için yaktım.
Üstte resmini verdiğim minik sarışın sedumun üst tarafları soğuğa bağlı, bozulmalı olmuş gibi. Kereviz, karnabahar ve pırasalar aynen devam. Ektiğimiz sarımsaklardan da ses yok. Eve yakın olan çit görevi görsün diye diktiğimiz 25 kadar leylandiyi evden yaklaşık birer metre daha ileriye almaya karar vermiştik yazın. Geçen pazar eşimle birlikte yedi tanesini ancak alabildik. Taşıyacağımız yerde neredeyse kaya tabakaları olduğu için epey zor oldu. Niye o kadar uğraştığımız resimleri eklediğimde anlaşılır

Haftasonu gittiğimizde ayrıntılı resimleyip kafamdaki planları aktarayım da üzerinde hep birlikte çalışalım.
Öncelikle ilk plan kargıların yerine metal şeyler kullanmak. Hem sayıyı azaltmış, hem daha az uğraşmış olacağız. En iyi tarafı da daha dayanıklı olacak. Diye ümit ediyoruz ancak ne kadara mal olur, dayanır mı bilmiyorum. Kafamdaki şekli kağıda dökebilirsem birazdan aktarayım.