Tüm forum üyelerine hayırlı akşamlar. Uzun süredir menekşelerimi herhangi bir besin maddesi kullanmadan yetiştirmeye çalışıyorum ancak forumda okuduklarımdan yola çıkarsak sıvı gübre kullananlar sonuçlardan bir hayli memnun bu yüzden ben de aşağıda resmi bulunan botanika nın çiçek coşturan menekçe özel besinini aldım ancak kullanımda şöyle bir sorun var sizlere sormakta yarar gördüm.
1- Forumda uzun zamandır takip ettiğim kadarıyla bazı sıvı gübreler için menekşeler söz konusu olduğunda arkadaki kullanım şeklinin 1/4ü kadar seyreltin deniyor yani elimdeki üründen söz etmek gerekirse arkasında 1 lt suya 1 kapak ilave ederek uygulayın deniyor.Ben ölçtüm 1 kapak menekşe besini 20 ml yapıyor bu demek oluyor ki 1 lt için 20 ml ilave ediliyor. Bu durumda benim 4 lt suya 1 kapak yani 20 ml sıvı besin ilave etmem mi gerekiyor?Ancak bu ürün zaten menekşe özel besini yani arkasındaki 1 ltye 1 kapak kullanım şeklinin uygulanması gerekmez mi?
2- Ben menekşelerimi fitille sulamıyorum denedim sürekli toprak çok ıslaktı fitilin boyuyla kalınlığıyla uğraştım olmadı bir türlü kök çürümesinden korktum ve üstten sulamaya geçtim şimdi sorun yok 5 günde bir sulama yapıyorum ve çok az suluyorum örnek vermek gerekirse yavrulara 10 ml kadar su veriyorum beş günde bir bu durumda bende 10 yavru var ve bu 100 ml yapar benim bu beş günde bir sulama yaptığım 100 ml suya ne kadar sıvı besin koymam gerekir.
3- Eğer sizlerin dediği gibi 1 lt yerine 4 lt suda 1 kapak seyrelterek kullanmak gerekirse ve benim menekşelerime 5 günde bir 10 ml su verdiğim düşünülürse hesaplarıma göre 4lt suya 20 ml sıvı gübre vermek gerekiyorsa 10 ml suya yani her menekşe için 0,2 ml ( 1 damla) sıvı besin vermem gerekiyor yok senin kullandığın zaten menekşe besini arkadaki kullanım şekli gibi 1 ltye 1 kapak kullanman gerekir derseniz iş değişir.
4- Beş günde bir suladığım ve 10 ml su verdiğim 10 menekşem için toplam 100 ml (yarım su bardağı ) yapıyor her sulama için 100 ml suyun içine ne kadar sıvı gübre koymam gerekiyor? arkasında npk oranı 3-8-4 olarak belirtilmiş.
Kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar tüm cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

[/IMG]
Bu arada Volkanyıl arkadaşımız baya telaş yapmış acaba bir oyunmu yapıldı diye hayır botanika sişe renklerinde değişikliğe gitti rengarenk şişeler var marketlerde sıkıntı yok rahatlıkla kullanabilirsiniz.