View Single Post
Eski 11-11-2014, 22:46   #16
badrobot
Ağaç Dostu

badrobot's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2011
dusunenadam (güzel bir nick)
Öncelikle bilinmesi gereken; Bonsai çalışırken karşınızda canlı bir ağaç var. Onun hiç birşeyden haberi yok. Sadece tek derdi yaşamak. Biz ona etkide bulundukça o da tepkiler veriyor. Sizin ağaçları anlama çabanız gerçekten takdir edilecek bir şey.
Çoğu yeni başlayan hemen bir an önce "bir bonsaim olsun" der ve hiç bir şeyi anlamadan, öğrenmeden paldır küldür budar, teller ve sığ bir saksıya alıverir ağacını. Ama sizin sözlerinizden ağacı anlama çabasında olduğunuzu anlıyorum. Böylede devam edin. İlerde çok iyi bir bonsaici olacağınıza eminim.
Ağaç sayısının çok fazla olamasının pek bir önemi yok. Küçük bir balkonda 10-12 ağaçla da çok güzel bir raf sistemiyle pekala güzel bir kolleksiyon yapmak mümkün. Benim bahçem çok büyük olduğundan yer sıkıntısı çekmiyorum. Daha 1000 ağaç daha stoklayabilirim. Su sorunumunda olmadığını söylemeliyim.
Bonsaide hepimiz çeşitli değişik hatalar yapabiliyoruz. O gün hata yapmış olmamız çok önemli değil aslında. Önemli olan hatalardan ders alıp bir daha o tip hataları yapmamayı öğrenmek. Karşımıza bir problem çıktığında o problemi çözmeyi bilmek...Bazen çok basit çözümler olabiliyor.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön