View Single Post
Eski 11-11-2014, 02:17   #449
hilalll
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asli7 Mesajı Göster
Sevgili hilall lithopslarının durumuna çok üzüldüm. Bende eve her çocuk geldiğinde odaya taşımak zorunda kalıyorum. Hergün gözlerinin içine bakarken böyle bi olayla karşılaşmak çok üzücü oluyor �� üstelik lithopsları o kadar büyütebilmişken �� ben ikinci denemedeyim ilk lithops tohumlarimi subatta ekmistim 3 ü filizleyip günler sonra ölmüşlerdi. Şimdi 28 ekimde tekrar ektim 4. Gunde filizlenmeye başladı şimdi 18 tane oldu devam da eder sanırım. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum ve yaşatamayacağım diye korkuyorum. Bana ister özelden ister lithops başlığından yardımcı olurmusun. Bu arada lithopslarını kurtamadınmı tekrar diksen. Benim yetişkin lithopsumda yerinden sökülmüştü. Yine bir ufaklık tarafından. Kökleri tamamen koptu. Bi iki gün bekletip tekrar diktim ve şuan sapasağlam. Neyse ben çok konuştum cevabını beklemekteyim ��
Asli hanim malesef metal itinayla oyuncak arabayla ezilmisler kurtarma imkani olmadi çok çabuk filizleniyor bikac tanesi tam hatirlayamiyorum bayagi gec filizlenmisti. Ben elimde gezdirdim sürekli desem yeridir çok güneş yakıyor aydınlık yakıci olmayan anlarda güneşe koyuyordum su tehlikeli ama bebekler susuzlugada gelemiyor sık sık hafifse spreyle su veriyordum suyumda yagmur suyu klima suyu en kötü içme suyu olacak şekilde kullanmıştım ....

Bugün sosyal paylaşım sitesinde gördüm 200 tohumluk paket 4.90 liraya alınmiş yurdısı sipariş tecrübem yok malesef zor tutuyorum kendimi yeniden denememek için çünki hic lithopsum yok ....

hilalll Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön