View Single Post
Eski 09-11-2014, 23:01   #1271
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- Mesajı Göster
...Yılbaşı kaktüsü köklü haliyle bile bir hafta susuz bırakılırsa pörsümeye başlar ki dalından alınan çelik hiç bir yerden su alamayacak haldeyken bir de 2 gün dışarda, 1 hafta da toprakta susuz beklerse hemen ölmese bile artık onun köklenme ihtimali oldukça zayıflar. Çelik alınırken zaten boğum kısmından koparıldığı için o bölgenin kuruması için dışarda bekletilmesine gerek yoktur...

Sn.-Esin-

Mantık olarak söyledikleriniz doğru ancak ben araştırmalarım neticesi bu sonuçlara ulaştım ve çelikle (yazdığım şekilde) şimdiye kadar tam olarak 35 adet schlumbergera ürettim. Hiçbirinde en ufak problem yaşamadım, emin olun kesinlikle pörsüme ya da benzeri bir stres belirtisi gözlemlemedim. Elbette aldığım çelikler, sağlıklı bitkilerden alınmıştı yani yaprakları (olması gerektiği gibi) dolgundu.

Bu tip 'bünyesinde su tutabilme' özelliği olan bitkiler özellikle çelikle üretme aşamasına karşı daha tedbirlidirler.

Doğada da kopup düşen dalın uygun şartları bulana kadar hayatta kalabilmesi için bitki uygun şekilde donanımlıdır.

Köklü şekildeki bitkinin susuzluğa toleransı ile koparılmış/kesilmiş dalın susuzluğa toleransı aynı değildir.

Saygılar...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön