Sevgili Arkadaşım;Ben bu yaz biraz (bir ay)uzak kaldım bağdan, bahçeden. Yazlıkta olmaktan dolayı her yıl da böyle oluyor..Ama canım da burada,bağda kalıyor.
Geldiğim eylül başında sebzelerim bir süre daha ürün verdi.
Ama ne ürün! Dur dur yanlış anlama çok sağlıklı,çok cüsseli çok güzel ürünler değildi.
Amaa..çok zaman kaybetmişim, bir avuç toprakta,bir pencere kenarında bile domates,biber yetiştirip yemediğime çok yanıyorum. Biz domates diye ne yiyormuşuz acaba? Arkadaş öyle bir lezzet ki anlatamam. O çürük çarık domatesin tadı tamağımda kaldı. Onbeş günden beri domates yemeye küstüm.Daha dışarıdan domates alamadım.
Neyse; Bu ilk deneyimle Allahım ömür verir se önümüzdeki baharı iple çekiyorum..
Çiçekler de çok geliştiler..Bu sene kapı önünde aşılanan asmam salkım verdi yediveren cinsi üzüm.Lakin şirelenmedi çünki soğuklar kavuştu.
Biber ve patlıcanlar da tek tük devam. Sadece çilekte biryere varamadım.
Yalnız çiçekleri dondan nereye saklarım onu düşünüyorum. çoğunu eve getirdim camlı balkona. Bağda sabit çiçeklik için çözüm arıyorum,sera seçeneği gibi birşeyler..
İşte böyle. Ne ağaçlar' ın kazandırdıklarından ne de ağaçlar' dan kopmuş değilim.
Hele hele sizi çok yakından takibettim.
Kalın sağlıcakla...
|