View Single Post
Eski 08-11-2014, 13:28   #1923
bay tömürcek
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 Mesajı Göster
Bay tomurcek cicekleriniz her zaman cok guzel..size biseyler sormak istiyorum. Balkonumda sekerbegonya, yumrulu begonya, ceylan sardunya, sabriye, ve sardunyalarim vardi.dun aksam ywnmayan odaya evin icine aldim.16 derecede.kisi icerde gecirir mi bunlar, nasi bakmam lazim..bizim buralarda havalar cok sogudu artik napmam lazim?
Yumrulu begonyanızın üstü kuruyup gidebilir endişelenmeyin yumrusundan bahara tekrardan yeşerir Begonya ve sardunyalarınız için 16 derece gayet iyi endişelenmeyin kışı rahatlıkla atlatırlar orda Sardunyalara kışın fazla bakım yapmayın yani yazın olduğu gibi düzenli sulamayın. Bi de ışığı çok alırlarsa içerde büyümeye devam ederler ama cılız cılız büyüyüp formları bozulur seneye baharda da sağa sola yatarlar.

Ben sakaryada sardunyaları kilere kaldırıyorum koca kış boyunca 2 defa ya suluyorum ya sulamıyorum yaprakları falan dökülüyor ama seneye yeniden canlanıyor hepsi.

Sabriyenizi ısıtılan bi odaya pencere kenarına alın derim çünkü soğukta yapraklarının hepsini döküyolar seneye de toparlanana kadar son bahar geliyor kışın sıcak yerde durursa aynen açmaya devam eder. Sabriyeye sıcak yerde bakıcaksanız normal bakım yapın yazınki gibi sadece fazla sulamayın. Şeker begonya da sardunyaların yanında durabilir sıkıntı olmaz

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön