View Single Post
Eski 07-11-2014, 18:03   #1336
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
Sn lilium un dediği gibi o kadar soğanı 2 saksıya bölün, soğanın üst seviyesinden sonra 6-8 cm kalınlıkta toprak olsun. saksıları açık alana bırakın kışın soğuk alsın.

Ayrıca yavruları da 7-10 cm aralıklarla dikip iyi bakarsanız seneye çiçek verecek soğanlarınız olur. Hepsi dışarıda kalsın ev içine almayın
Teşekkür ederim Sayın kgursan, Sayın lilium da çok sık olur deyince sizin de dediğiniz gibi iki büyük saksıya ayırdım ve derine diktim, yavruların iri olanlaını ise onları da derine diktim ama tek bir saksıya biraz sık oldular sanırım çünkü saksı sayısı artıyor koyacak yerim yok, ikinci kattaki açık balkona aldım, en küçüklerini de artık toplu halinde orta boy bir saksıya diktim.

Tek olunca bir tane daha olsun hadi bir de değişik türlerinden olsun diyoruz, ama birden böyle çok olunca insan ne yapacağını bilemiyor Sn. kgursan, böylesini de hiç beklemiyordum çok şaşırdım.

Soğanları Sn. liliumun dediği gibi ilaçlayıp diktim, hepsi de çok sağlıklılar.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Saygılarımla

Sn. kgursan bu şekilde oldular ne dersiniz sık mı olmuşlar acaba? ben şöyle düşündüm bu sene soğanlar iki katı olsa yeterlidir diye, 3. senesinde çiçeğe hazırlanırlar diye düşünmüştüm. Tabii sizler sürekli yetiştirdiğiniz için neyin ne olacağını çok daha iyi biliyorsunuz.

Name:  DSCF6199.jpg
Views: 745
Size:  29.8 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön