View Single Post
Eski 06-11-2014, 22:12   #86
lilpar76
Ağaç Dostu

lilpar76's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2014
Bugün hava güneşli, üstelik Baküye özgün rüzgar da yok. Tam da bahçede temizlık işlerini yapmanın zamanı, şimdi dökülmüş yaprakları toplamasam sonra çok zor oluyor. Yağmurlar başlayınca kuru yapraklar çimin arasına doluyor üstüne de rüzgar estimi, bahçede hoş görüntüden eser kalmıyor.
Önce, dökülmüş kuru yaprakları topladım, epeyi yaprak yıgıldı, iki haftadır dışarıda büyük bir kovaya topladığım mutfaktan çıkan meyve - sebze kabuklarıyla karıştırdım. Kompost yapmak için ilk malzemelerim hazır.
Kına çiçeklerinin tohumlarını topladım, renklerine göre ayırdım.
Leylandilerin diplerine dikdiyim şeker begonyalarını merdiven girişindeki limoni servinin etrafına dizdim. Nedeni, günler kısaldığından bu yana duvar dibi güneş ışığı almıyor.
Dışarıda , bahçeye giriş yolunda mor renkli sabah sefalarım var, tohumlarını toplamak istedim, baktım henuz tam siyahlaşmamış, on, on beş güne toplarım.
Dört saatten çok çalıştım, çok yoruldum. Temizlık bitince bahçemi bir güzel yıkadım, bir kaç resim çektim tüm yorğunluğum çıkmış kibi oldum, işte çektiyim zahmetin karşılığı. Bahçemin derli - toplu, yağmurdan çıkmış kibi ıslak halini çok seviyorum.

Eklenen Resimler

lilpar76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön