View Single Post
Eski 06-11-2014, 12:03   #1766
sevdamızceviz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-11-2014
Şehir: bolu
Mesajlar: 11
ctp

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
İyi düşünmüşsünüz. Betonun zamanla çatlamaması için biraz demir kullanılsaydı daha sağlam olurdu.
Ben böyle bir depo yapacak olsam. ctp borunun açık iki ağzını ctp malzemeden kapak yaparak kapatır ve yatay yerleştirirdim hem beton ile takviye yapmaya gerek kalmaz hem de maliyeti daha ucuz olurdu.
Depodaki suyun dibe ve yanlara doğru yaptığı basınç deponun yüksekliği ile doğru orantılıdır yani seviye yükseldikçe en alt seviyedeki cidarlara gelen (cm2 ye düşen) basınçta yükselir . Montajı yatay yapılırsa yükseklik daha az olacağı için basınçta bir kaç kat az olurdu dolayısıyla ctp boruya takviye yapmaya gerek kalmazdı.
Ctp boru kalınlığı yaklaşık 10 santim balyozla kırılmıyor aynı zamanda esnek ve en az 50 yıl ömrü var yatay olarak düşünseydim basınç az olabileceğinden damlama sisteminde sorunlar oluşabileceğini düşünerek dikey konumlandırdım zemin sağlam olduğu için de dmir kullanmadım daha sonrakilerde kullansam iyi olacak sızıntı falan da oluşmadı su tankı düşünmüştüm aslında ama su tankına güneş yanıklığı yosunlaşma olabileceği ve iş güzarların delme avcıların hedefi olabilme ihtimaline karşı saplam malzemeli ctp kullandım defoluydu ve buna nakil parası dışında para ödemedim 4-5 tane daha su kaynaklarından uzak tarlaya bu sistemi kurmayı planlıyorum

sevdamızceviz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön