Hayır, çok soru sormak diye bir şey söz konusu olamaz. Soracaksınız tabii...çekinmeden sorunda.
Ben neler yaptım ve yapacağım özete anlatayım;
Öncelikle bu komposizyonu oluştururken düşündüğüm ağacın şekli ve kalınlığını belirledim. Bu çalışmada 3 değişik kalınlıkta ağaç kullanacağım.
-Tam ortada, merkezede duracak olan ağaç yaklaşık 4cm kalınlığında olacak. Alttaki tüm dalları ve yaprakları kesilecek sadece tepe noktasında bir taç bırakılacak. Diğer ağaçları bu ağacın gövdesine yanaştıracağım.
-İkinci katmanda 2cm lik 6 ağaçlarla merkezdeki ağaca yanaştıracağım. Bunun içinde merkezdeki ağaç yönüne bakan tüm dallar ve yapraklar kesilecek. Ayrıca merkezdeki ağacın boyundan 10-15cm kadar kısa olması lazım bu gurubun. Ayrıca bu gurupraki ağaçları yanyana getirirken birbirleriyle olan uyumları, kavislerine dikkat etmek lazım. Aksi halde çok fazla boşluklar doğar ve göze hoş gelmeyen, doğal olmaya bir görüntü doğar. Buna da dikkat etmek gerekiyor.
-Son katmanda kalınlıkları kurşun kalemle 1 cm arası olan 21 adet fidanlanı aradaki boşlukları doldurmak ve daha doğal bir görüntü elde etmek için kullanacağım. En ince ağaçlardan oluşan en dıştaki katmansa en kısa boylu olanları olacak.
Tüm ağaçları uyumlu bir şekilde dizdikten sonra tüm bedenleri keten cuvalından kestiğim şeritlerle çok fazla sıkmadan ama ağaçların olabildiğince birbirlerine değidirmeye çalışacağım. Sonuç olarak bu sene yaklaşık olarak 12cm çapında bir beden oluşturma amacındayım. Bunların kaynaşması durumunda önümüzdeki sene bu kalın bedene yeni üyeleri eklemekte mümkün. Aslında uzun soluklu böyle bir çalışmada hedefim 30cm çapa kadar gidebilir.
|