View Single Post
Eski 05-11-2014, 08:45   #1087
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sıvı hümik asitin çözünme işi tamamlandığı için etkisi de hızlıdır. Leonarditin yavaş yarayışlı olma sebebi bünyesindeki humik asitin uzun bir zamanda çözünmesinden.

Leonarditten humik asit mi üretelim, bitkisel fulvik asit mi üretelim ikileminde iseniz, benim tavsiyem bitkisel fulvik asit üretmeniz olur. Zira elinde iyi kalite leonardit olan herkes humik asit üretebilir, hatta çiftçi kendisi yapabilir, ki ben öyle yapıyorum artık

Piyasada yüksek konsantrasyonda fulvik asit pek bulunmuyor, bulunsa iyi olurdu.
Değerli hocam bizim bildiklerimiz ve bize anlatılanlarla sizin paylaştıklarınız örtüşünce çok mutlu oluyorum inanın. Bilgisine başvurduğumuz ziraat mühendisi dostlarımızın bile bu konularda görüş beyan edememesine de bazen üzülüyorum. Sizin paylaşımlarınızla çok şey öğreniyoruz. Değerli paylaşımlarınızı bizden esirgemeyiniz lütfen.

Leonarditin faydası artık herkes tarafından biliniyor ama topraktan uygulamada bitkinin hemen fayda görüleceği bekleniyor bazen.

Solucan gübresinin içinde de bitkinin alabileceği formda hümik fulvik asitler var. Hatta analiz sonuçlarımıza göre giberellik asit bile var.

Humik asitin bir fosfat ve karbon kaynağı olarak canlı organizmaların çoğalmasını teşvik ettiği bilindiğine göre yetiştirici dostlarımızın kullanıma sunulmak üzere "Solucan Gübreli Leonardit" sunulsa nasıl olur hocam. Yine Tarım Bakanlığının ezberini bozacağız ama sizin bu konudaki düşüncelerinizi de çok merak ediyorum.

Sevgiyle kalınız Hocam. Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön