Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chndlr
Bu yazılanları okuyupta planlama yapacak olanlar olabilir. Temkinli
bir fiyat tahmini yapmakta fayda var. Her işte risk var ama tarımda risk herşeyden fazla var.
|
Hele bu türkiyedeki tarım için daha da risk,
Sayın karabuzun vermiş olduğu fiyat satış listesindeki üretime rağmen fiyat artışını ben biraz da bundan önceki yıllarda bir kaç ülkede olan hastalık rahatsızlık bu yılda bizim ülkemizde olan don ve biraz da iyi reklam tanıtım cevizi her platforumda anlatmak tüketiciye sunmak cevize olan talabin artması dolayısıyla da fiyatlara yansıması gibi düşünüyorum,
Diğer ülkeleri bilmem ama Türkiye de bu yıl sanıyorum 14 cüsü yapılan Sayın yaşar akça ve gurubu ceviz çalışma grubu toplantıların ceviz tanıtımının üzerinde hakkı küçümsenmeyecek kadar büyüktür, bu çalışma grubuyla başlayan çalışma ve tanıtımlar hem ekim alanlarını arttırmıştır hem ceviz tüketimine karşı halka tetikleyici uyarıcı olmuş tüketime yönlendirmiştir.
Ben on yıl önce cevizin bu kadar konuşulduğuna hiç şahit olmadım, tanıtım ve reklam talebi artırır, Gerek televizyonlarda gerek bazı platforum da cevizin ne kadar yararlı olduğunu anlatmak tüketicinin aklına getirmek buna yöneltmekte ayrı bir başarıdır.
Bunlar güzel şeyler tamam da,
Ben bir şeyleri düşünürken hep iyiyi değil birazda kötüyü düşünürüm, mesela aklıma gelen bir zamanlar televizyon kanallarında bir mercimekci prof vardı mercimeğin ne kadar yararlı olduğunu anlatırdı ve mercimek yok satardı, cevizin de böyle bir senaryoya kurban gitmesinden korkarım.
Burası türkiye ne oldum değil ne olacağım acaba demeli.