Arkadaşlar, aslına bakarsanız sitedeki bahçeleri dolaştıkça, kendi bahçemin bakımsızlığından utanıyorum. Sanki, başka birisinin hazır bahçesinin görüntülerini sunuyormuşum kibi hiss ediyorum kendimi.Yazdan kalma, üç - beş adet çiçek fotoqraflarıyla bahçe sayfamı süsler kibi yapmak içime sinmiyor, açıkçası. Keşke, bahçemi yeni düzenlemeye başladığımda agaclar.net ailesine üye olsaymışım ve yaptıklarımı aşamalı olarak fotoqraflasaymışım diyorum. O zaman yapmak istediklerimi, hem daha detaylı anlatarak paylaşma fırsatım olurdu, hem de,yanlış bitkileri yanliş yerlere dikim hatam bu kadar çok olmazdı. Çünki, üyelerin bahçe sayfalarını dolaşırken, her üyenin kendi deneyimlerini, tecrübelerini başkasına faydalı olabilmek amacıyla anlattıklarını görüyorum ve çok da alkışlıyorum.Sonuçta, burası,tüm bitkiseverlerin doğa için, var olan ağaç ve bitki çeşitlerini tanıtmak ve yetiştirebilmek için birleştikleri bir site. Doğal olarak, benim kibi amatörler de başka üyelerin bahçe hikayelerini izleyerek , paylaştiklarını okuyarak öyreniyoruz, yanlış yaptiklarımızı böyle öneri ve bilgilerden yararlanarak düzeltebiliriz, diye düşünüyorum.
Artık, uslandım, bundan böyle bir tohumu bile,araştirmadan yanlış yere ekmek yok...