View Single Post
Eski 03-11-2014, 17:08   #36
ykaya194
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Tablodaki son 5 yıldaki değerleri çok önemsiyorum. Ceviz fiyatların seyrinin nasıl olabileceğini tahmin edebilmek için önemli bir kaynak.

- Tablodaki verilere göre ceviz fiyatları son 5 yılda belirgin şekilde yükseliş trendinde olduğudur. Bunu önceden gören dünya piyasaları son yıllarda bizde olduğu gibi hızla yeni bahçeler kurmaya başlamış olduğunu gözlemliyoruz. Kurulan bu bahçelerden ancak 5-8 yıl sonra tam verim alınmaya başlanacağı da beklenir.

- California'da son 5 yılda kurulu bahçe alanların artışı sınırlı kalmış ancak birim alana düşen ağaç sayısı artış göstermekte buna mukabil toplam üretim !0% seviyesi kadar farklılık göstermiş.

- Fiyatların yükseliş trendinde oluşu talepteki hızlı artıştan kaynaklandığı anlaşılmakta ve yükseliş trendinin tepe noktasına ulaşması (arz ve talebin dengelenmesi) ne zaman olabilir dersek. California'daki kurulu bahçelerden birim alandan daha fazla verim alınmasına ve diğer üretici ülkelerde yeni kurulan bahçelerin tam verime geçmesine bağlı olduğu sonucuna varabiliriz. Burada 5-10 yıl gibi bir süre daha ceviz fiyatları yükseliş trendinde olacağını sanıyorum.

Çeviri sonucu tespit ettiğim rakamlarda bir hata varsa düzeltirseniz memnun olurum.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön