Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eron2014
Bu arada Sayın Charlaux'un referans verdiği Schweter-Orchideenzucht firmasının internet sitesinde biraz gezindim. Maalesef Almanlar yine bizi sollamış. Hem kıskandım, hem hayran oldum, hem de sinir oldum. Neden bizim böyle bir sitemiz yok. Almanca bildiğim için de siteyi dolaşmakta hiç zorlanmadım. Hani derler ya "adamlar yapmış" diye. Sanırsın orkideyi almanlar icad etti. Türkiye'de orkide üretimi ile uğraşan kim var bilen var mı? Noolur birisi olsun!
|
Sayin Eron2014,
Cymbidum ve Cattleyalar konusunda Ziya Soner ve Nur Hanim var ancak Phalaenopsis konusunda Turkiye'de bir isim yok maalesef.
Ancak belirtmek isterim ki Almanya degil Amerika orkideler alaninda en cesitli orkideleri barindiran ulkedir ancak Avrupadaki en iyi yer Almanya diyebilirim fakat bunlarin cogu Taiwan'dan baska ulkelerden geliyor.Tabii fiyatlari pahali olabildiginden hobi disinda cesaret edilebilecegini sanmam Turkiye'de. Uc orkide fiyati asagi yukari 65 liraya denk geliyor her bir orkide icin Avrupa ici kargoyu hesaba kattigimda.Amerikada bazi phalaenopis turleri var tek bir tanesi 350 liraya geliyor.