Konu: Nergis
View Single Post
Eski 30-10-2014, 21:19   #2127
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Bu yıl çoğu katmerli ve yoğun kokulu, tescilli ve çok nadir 10 çeşit nergisim geliyor..
Sanırım kasımın 3. haftası gibi elimde olacak..Toplam 48 adet soğan gelecek..Ödenen ücret 225 dolar..Kargo falan hariç..Yani soğan başına ödenen ücret 10 lira 30 kuruş..
Saksılarım hazır..en güzel ortamlarda onları yetiştirmek için sabırsızlanıyorum..

Bu türlerin hiçbiri ülkemizde yok maalesef..
Çok nitelikli bir koleksiyonum olacak Allah nasip ederse..

17 nadide kokulu nergis türü..Kokusuz türlere hiç ilgim yok..Nergis dediğin misler gibi kokmalı..
Ayrıca, kokulu glayöl ve yoğun kokulu iris'lere de odaklanıyoruz.

Ama, şimdilik benim gözümde liste başında olan yine de ''erlicheer'' nergisimdir.

İnşallah, 17 nadir kokulu yalınkat veya katmerli türleri de aynen ''erlicheer'' nergislerim gibi ülkem insanına kazandıracağım.
Ben bu koleksiyonu, biricik, güzide çok özel bir genç dostum için yapıyorum aslında..Tüm detayları, isteklerini, ekim bilgilerini her tür için not edip döküman olarak aktaracağım ona.
Henüz genç..ama bilgili ve bu konuya çok ilgili..

Yaşım biraz daha ilerleyince hepsini ona emanet edeceğim..
İnşallah, anadili gibi bildiği ingilizcesiyle çok güzel bir yetiştiricilik yapıp yurtdışına da açılıp, ecnebilere dahi rakip olur.
Çok değişik orijinal fikirlerim ve tasarımlarım var..Yurtdışında en popüler çiçek nergistir..İnşallah nadide türler sayesinde ülkem insanının da ilgisi artacaktır nergise..
Benim bu yeni türlerim sayesinde ''Nergis'' başlığı tıklanma rekorları kıracaktır; bundan eminim..
Bakınız, şu an ''Nergis'' başlığının tıklanma sayısı 183.630 ile tüm soğanlı ve yumrulu bitki türleri içinde listebaşındadır..Bu tıklanma rekorunda benim ülkeme kazandırdığım ''erlicheer'' nergislerimin payı çok büyüktür.
......

Bakınız, yeni gelecek türlerden biri bu:

1615'tarihine tescilli..Sarı..katmerli ve yoğun kokulu..

İkinci fotodaki yalınkat tür de 1790 tarihine tescilli..yoğun kokulu bir tür..

Son fotodaki tür de duble, yoğun kokulu fakat çok geç çiçeklenen bir tür..1945'lere tescilli..Erlicheer'den biraz daha farklı..

Eklenen Resimler

Düzenleyen pria : 30-10-2014 saat 22:14
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön