View Single Post
Eski 23-08-2014, 14:04   #330
-Esin-
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Gasteria bicolor var. Liliputana

Bu çok sevimli gasteria'nın başına gelmeyen kalmadı. İlk sukulentlerimden olma talihsizliğini yaşadı kendisi, tüm acemiliğimi ilk 3-4 çeşit bitki üzerinde attım ama tabi bu arada olanlar onlara oldu

Name:  IMG_05822.jpg
Views: 933
Size:  39.4 KB

Name:  IMG_04122.jpg
Views: 966
Size:  47.3 KB

Biricik gasteriam önce güneşten yandı. 2-3 yaprağını o zaman kaybetti, bir tanesinde ise hala o yanmanın izini taşıyor. Sonra, aldığımda toprak değişimi yapmadığımdan toprağında var olan zararlı kurtçuklar yüzünden kökleri hasar gördü. Neyse ki fazla zarar görmeden o kurtçuklardan kurtardım onu. Sonra büyük bir saksıya yanında birkaç echeveria ile beraber ekeyim de geniş geniş dilediği gibi yayılsın büyüsün dedim. Oysa ne su ne toprak isteği echeverialarla örtüşüyordu ama ben bunun bilincinde değildim o zamanlar Dolayısıyla bir de üstüne kök çürümesi yaşadı.
Hatamı anlayıp hemen küçük bir saksıya geçirdim, zar zor kurtulacak mı derken kırmızı örümcek istilasına uğradı. Sonunda örümcekleri de başarıyla savdık ve son bir aydır bu şekilde müthiş bir yavru patlaması yaşıyoruz Orta kısımda fıkır fıkır duran yavrular hep sonradan oldu. Daha hala da her yaprak altında çıkmaya çalışan bir sürü yavru var, nereye sığışıp da büyüyecekler merak ediyorum

Name:  IMG_04152.jpg
Views: 939
Size:  51.7 KB

Name:  IMG_04162.jpg
Views: 916
Size:  49.0 KB

-Esin- Çevrimdışı   Başa Dön