Binlerin anası bitkilerinden 3 tür var elimde. Biri yukardaki Kalanchoe laetivirens.
Diğerleri de K. daigremontiana ve K. delagoensis. O minik yavrularını en ufak bir dokunuşta hemen attıklarını düşünürsek bu üç türü kontrol altında tutmak zor oluyor cidden. Her saksıdan çıkıyorlar
K. daigremontiana
Gece gündüz balkonun dışında duruyor. Geçen gün orta yaprakları bir şey tarafından yenmiş olarak buldum. Faili meçhul ısırıklar yaprak üzerinde görülebiliyor. Ama tabi K. daigremontiana bu durumu kaale almışa benziyor mu? Yeni yaprakları çıkardığı göbek kısmı mı gitmiş, hiç sorun değil. Hemen ertesi güne 4 ayrı göbek çıkarıp büyümesine 4 koldan devam eder. Böyle bir bitki işte
K. delagoensis
Bu arkadaşın da diğerinden hiç aşağı kalır yanı yok. Yavrularından biri komşu saksının altlığına düşmüş. Ben de o saksıyı boşaltıp içindekileri başka bir yere aktarmışım, saksı tabağındaki yavruyu da farketmemişim. Dolayısıyla boş saksı
vb. gibi malzemeleri koyduğum kapalı şöminenin altına saksı tabağında duran yavru da girmiş. Belki üstünden bir aydan fazla geçti, lazım olup da tekrar aldığımda gördüm ki o kadar süre kapkaranlık yerde, ne toprak ne su var ama yavru sapasağlam duruyor, kök çıkarıp bildiğiniz plastiğe tutunmuş.
Cidden korkutucu bu bitkiler, başka bişey diyemiyorum