View Single Post
Eski 16-08-2014, 02:15   #313
-Esin-
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hnd76 Mesajı Göster
Esin hanım, Anacampseros rufescens hakkında verdiğiniz bilgilere ek olarak ben de kendi deneyimimi aktarmak istedim. Bitkim yaz başından bu yana bugün bile hala çiçeğini açıyor . Her çiçeği 1 gün süre ile açık, 3 -4 gün sonrasında kuruyup beyaz tohum oluşturuyor. Tohumdan üretim konusunda çok başarısız olduğum için ben de önemsemeyip tohumları saksısına toprağa döktüm. Uzun bir zaman sonra bir de baktım ki tohumlar hep yavru oluşturmuş. Kısacası tohumu çok kolay çimleniyor. Belki siz de aynı tecrübeyi yaşamışsınızdır, paylaşmak istedim.
Verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkürler
Sevgiler...
A. rufescens'in çiçeğini henüz göremedim maalesef. Tomurcuk var mı diye kontrol ediyorum arada ama yaprak çıkarmakla meşgul benimkisi hep Hava biraz serinleyince de bir kıpırtı olmazsa seneye kalacak artık çiçeklenmesi. Aslında rozet çapının yaklaşık 20 santimi bulmasından sonra çiçek açacağı yazıyordu bir yerde ama daha küçük rozetlerin de çiçekli fotoğraflarını gördüğümden o bilgiye pek itibar etmedim. Sizin tohumların çıkmış olması çok güzel, belki büyüdüklerinde geniş bir saksıyı tamamen kapatacak şekilde ekebilirsiniz. O zaman görüntünün çok daha iyi olacağını sanırım.

Teşekkür ederim paylaşımınız için.

Sevgiler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dexar Mesajı Göster
Hepsi çok güzeller.
Teşekkür ederim, sayfama hoş geldiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ritulan Mesajı Göster
Esin hanım ,fotograflara baktım yazılarınızı zevkle okudum gerçekten dönüşünüz muhteşem oldu iyiki döndünüz.
Sevgili Ritulan, çok teşekkür ederim. Bence sizin de döneceğiniz bir sayfanız olmalı artık diyorum

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili Esin, sayenizde bitkimin adını buldum. Ben onu kalanchoe daigremontiana çeşidi sanıyordum. Bir de ince yapraklısı var, adını öğrenebilsek.

Bilgilendiren paylaşımlarınız için teşekkürler... Sevgiler... Ayrıca fotoğraflar da süper. Makinanızın markası nedir?
Bu bitkinin adını bir ara bulmalıyım diye aklımdaydı zaten. Bu gün önce sizin sayfanızda aynısını gördüm sonra da yine tesadüf eseri hira'nın da bu bitkinin adı nedir başlığında aynı bitkiyi sorduğunu görünce forumda bu bilgiye ihtiyaç var deyip kolları sıvadım Bayağı bir kalanchoe taradım ama değdi. İnce yapraklı dediğiniz bendekinden mi acaba?

Kalanchoe delagoensis

Tabi burda küçük halinin fotoğrafı vardı, son halini de eklerim.

Fotoğraf makinem eski bir makine aslına bakarsanız ama çok alıştım kullanmaya, başka makine istemiyorum. Marka ve modeli Canon Powershot S3 IS. Benim emektar, ben nereye o da oraya

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alaoğlu Mesajı Göster
Esin hanım tebrikler.Sadece sabah güneşi alan balkonumda ümitsizce bazı türleri adını bilmeden yetiştirmeye çalışıyorum.Ama bugün sizin yazdıklarınızın tümünü okuyup güzelliklerin fotoğraflarını görünce bir heves aldı beni de.Teşekkürler emeklerinize ve verdiğiniz bilgilere.
Sn alaoğlu, teşekkür ederim. Sayfama hoş geldiniz. Balkonunuz sabah güneşi alıyorsa size aşırı güneşten hoşlanmayan Aloe, Haworthia, Gasteria türlerini öneririm. Tacitus bellus olabilir, hem çok güzel çiçek açıyor. Leş kaktüslerini deneyebilirsiniz, gözlemlediğim kadarıyla onlar da çok güneş aramıyor. Hava bitkisi de denilen tillandsia türleri de sizin için uygun olur. Topraksız yetiştikleri için uygun gördüğünüz yerlere monte edip güzel bir düzenleme de yaratabilirsiniz. Yılbaşı kaktüsleri, atlaslar, rhipsalisler, bu gibi bitkilere bir göz atın derim.

Selamlar..

-Esin- Çevrimdışı   Başa Dön