Kalanchoe laetivirens
Bir tür "binlerin anası" bitkilerinden biri. İsmini bugün uzun uğraşlar sonucu bulabildim
Bahçe orjinli bir tür. Kalanchoe crenata ve K. daigremontiana çaprazlaması sonucu elde edilmiş, stabil hale getirilmiş bir tür. Bazı sitelerde "Eşek kulağı" dendiğini gördüm

Genel olarak geniş yapraklı ve yaprak kenarlarında yavruları olan kalanchoe türlerine bu isim verilmiş. Bol güneş ışığı aldığında yaprak kenarlarının ve de yavruların rengi kırmızıya dönüyormuş. Bendeki bitkiyi çok geniş yapraklı olması sebebiyle güneş altında bırakmamıştım fakat şimdi bol güneş gören bir yere koydum. Bekleyip göreceğiz
Yavruların yapraklarda sıkışık bir sıralamayla dizilmiş olması bu bitkiyi çekici kılan en önemli özellik. Ayrıca K. daigremontiana gibi büyüdüğünde desteklenmesi gerekmeden gayet sağlam, oturaklı bir şekilde büyüyor.
Çiçek açma olgunluğuna gelmesi 2-3 yıl sürüyor. Hızlı büyüyen bir bitki fakat boyu K. daigremontiana kadar uzamıyor, daha kompakt bir duruşu var. Çiçekler şemsiye formunda ve koyu pembe, çan şekilli. Dona dayanıksız.