Alt türünü bilmediğim bir sedum, ama büyük ihtimalle
Sedum rubrotinctum. Sedumlar çok geniş alt tür gruplarına ve onların varyasyonlarına sahip olduğu için tam olarak ayırt etmek çok zor, yine de tüm araştırmalarım rubrotinctum'u işaret etti
Sedum rubrotinctum, diğer adıyla jelly bean, sedum pachyphyllum ve sedum stahlii hibriti. yapraklarından çok kolay üretilen bir tür. Sıcak yaz aylarında rengi kıpkırmızı oluyor. Bahar sonuna doğru sarı çiçekler açıyormuş, henüz bendekinde bir kıpırtı yok ne yazık ki

Dona dayanıklı değil. Sulayınca çamurlaşan, süzek olmayan topraklar dışında her türlü toprakta yetişebiliyor. Yarı gölge ve tam güneş alan yerlerde mutlu mesut yaşıyormuş

Yine de oldukça kanaatkar, farklı iklim tiplerini de tolere edebiliyor. Boyu 20-25 cm'e kadar uzuyor, yayılmacı bir tür. Ayrıca özsuyunun cilde bulaşması durumunda iritasyon yapabileceği belirtiliyor.
Bu arada kargoyla gelirken ne yazık ki yapraklarının yarısını kaybetmiş ama zaten yaprakları düşmeye çok müsait. Büyük ihtimalle yol sarsıntısına dayanamayıp döküldüler ama olsun, onlardan da yeni yavrular üretme aşamasındayım. Gerçi henüz bir gelişme göremedim. Ne kadar sürede yavrulamasını beklemeliyim, bilmiyorum