View Single Post
Eski 29-10-2014, 09:03   #126
irme
Yeni Üye

irme's Avatar

Giriş Tarihi: 01-11-2013
Cyclamen tohumlarımı nasıl çimlendirdim?

Arkadaşlar merhaba!
Sizinle kendi tohumlarımı nasıl çimlendirdiğim husunda ediğim tecrubemi paylaşmak istiyorum.

-1 Eylül 2014 tarihinde ektiğim tohumlar, 12 ekim 2014 tarihinde toprağın üstünde küçük yumrularını oluşturdular. Yani 42 gün içerisinde çıktılar.

-29 Ekim 2014 tarihinde, yani 17 gün sonra da yeşil aksamlarını oluşturdular.

Bu süre sarfındaki yetiştirme şartları;

-Tüm tohumları plastik bardaklara ektim. Aslında önce bauhaustan aldığım organik kartonsu fideliklere ekmiştim ancak bu malzeme organik olduğundan bende ara sıra küflendi. Ben de tohumları kaybetmemek için plastik bardaklara geçtim.

-22 Eylül 2014 tarihinde tohumları suladığım suya (musluk suyu) iki damla Genta genel kullanım sıvı gübresinden verdim. Yani her bardak fideye, iki damla gibi düşünebilirsiniz.

-Fideler İkea' dan aldığım serada yetiştiler. Kapakları akşam kapatıp sabah açtım.

Son olarak şunu da eklemek istiyorum. Bu tohumların çıkacağından zerre ümidim yoktu. Çünkü 1 aydan fazla beklemek ümidi bitiriyor. Artık çıkacak birşey beklemeden onları balkonda bırakmıştım. Bir gün seranın kapağını açıp bir baktım ki pembe pembe yumrucuklar. Bence eğer sizde deniyorsanız işi mevsime, doğa şartlarına bırakın. Herkese başarılar diliyorum (:

Eklenen Resimler

irme Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön