Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız
Sayın Dumlupınar renanculuslardan bende aldım bu gün ama ekmek için erken değil mi daha...
|
Sayın eceyıldız merhaba,düğün çiçeği pençelerini ekmek için en uygun aylar Ekim ve Kasım aylarıdır.Hiç tereddüt etmeden hemen ekin.
Pençeleri oda sıcaklığındaki bir bardak suda ortalama 5 saat bekletin.Onların suda bekletilen kuru fasulye misali 2 kat irilişip dolgunlaştığını göreceksiniz.
Saksı ekimi için oldukça süzek bir toprak gerekli.Eğer kesin çiçeklenmesini garanti etmek istiyorum derseniz,torf ve perlit karışımlı bir toprağa çok iyi yanmış çiftlik gübresini de ilave edip,toprağı çok ıslak olmayacak şekilde nemlendirin.
Toprağa parmağınızın ucuyla pençelerin oturabileceği kadar bir mini oyuntu açıp pençeleri fazla bastırmadan hafifçe yerleştirin.5 cm.kadar toprakla üstünü örtün.Toprağı bastırmayın derim.Hafif bir nemlendirmede fıskiye ile olabilir yaptıktan sonra filizlenmeyi bekleyin.
Filizlenmeden sonra toprağın nem dengesini koruyacak kadar suya ihtiyaçları olduğunu da unutmayın.Çok ıslak toprağa dayanamazlar.
Bahçe ekimlerinde ben geçen sene başarısız oldum.Bu konuda yanıltıcı olurum düşüncesiyle sadece şunları belirteyim.Yağmur suları bahçe toprağının üstünde kesinlikle göllenmemeli.Mutlaka kumlu, yine perlit ve torf karışımının önde olduğu süzek toprak şart.SELAMLAR....