Konu: bahcedenn
View Single Post
Eski 27-10-2014, 13:31   #44
bahcedenn
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Keşken Kabağı

Name:  Keşken Kabağı I.jpg
Views: 3999
Size:  38.4 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Su kabagigiller
  • Tohum çeşit adı: Keşken Kabağı
  • Tohum kaç yıldır sizdedir:
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Isparta
  • Tohumun kökeni: Isparta
  • Tohumun geldiği yer: Isparta
  • Kullanılan gübreler:
  • Kullanılan ilaçlar: Bilinmiyor fakat muhtemelen kullanılmadı
  • Hasat yıl ve ayı: 2013 yaz sonu
  • Yetistirme zorlugu derecesi:
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Güçlü bir askıya alma sistemi olursa çok güzel gelişiyor. Dallanıp kol atan, apartmanın 3. katına kadar çıkan verimli bir bitkidir. Bölgede geleneksel olarak taze ve kurutmalık olarak kullanılan bir çeşittir. Meyveleri taze iken etli nohut yemeği yapılıyor. Bu yemek ekşi oluyormuş ve bölgede çok seviliyormuş. Bu ekşili nohut yemeğinin dışında dolması da yapılan bu çeşit kurutulduğu takdirde kışın da kullanılabiliyor. Bunun yanında derin dondurucuya da konulabiliyor.

Kendimin yetiştirmediği bir çeşittir. Isparta'da yaşayan eniştemin yakınlarının yetiştirdiği bitkilerden alınan tohumlardır. Tohum Takas Etkinliği'ni düşünerek onlardan edindim. Bölgede yaygın olarak yetiştirilen bir çeşittir. Kabaklar golf sopasına benzediği için golf sopası olarak da adlandırılıyor. Diğer bölgelerde adı Isparta Kabağı olarak anılsa da bölgedeki asıl anılan ismi Keşken Kabağıdır.

Sn. Muda da bölgeye çok yakın. Bu çeşide benzer bir kabak hakkında bilgi vermişti. Muhtemelen aynı çeşittir diye düşünüyorum. Onun verdiği tariflere göre bölgede aynı yemekler yapılıyor. Aynı tarifleri ben de paylaşayım.

Uzun Kabak Yemei (Afyon) - lezzetler.com Yemek Tarifleri
    Uzun Kabak Dolması | Tarifler

Name:  Keşken Kabağı II.jpg
Views: 2363
Size:  27.3 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön