Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 26-10-2014, 19:49   #228
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bilenlerin cevapları... Burada da bulunsun, yardımı olacak...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola Mesajı Göster
...
Bahçede kış hazırlığı için öncelikle kurumuş, solmuş, soğuk vurmuş, verimden düşmüş bütün tek yıllık sebze ve çiçekler kökleriyle beraber sökülüp bahçeden uzaklaştırılmalı, taşıdığı hastalık ve zararlı etmenlerin bertaraf edilmesi amacıyla en iyisi yakılmalıdır.

Toprağın tavlı olduğu zaman yanmış çiftlik gübresi serilerek toprak işlemesi (sürme, belleme) yapılmalıdır. Güz döneminde yapılacak toprak işlemesi o kadar önemlidir ki; Bunu ormanlık alanda, hafif bir esinti eşliğinde dalınan derin bir uykuya benzetebiliriz. Bu uykunun sabahı, toprağın bahardaki uyanışıdır.

Bu dönemde meyve ağaçlarına (yaprakları döküldükten sonra) yapılacak olan yüzde 2 oranındaki bordo bulamacı uygulaması, ertesi sezon yaşanması muhtemel mantar ve bakteri kaynaklı hastalıkların önlenmesine büyük katkı sağlayacaktır.

Kolay gelsin.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Topraktakiler [hastalık etmenleri kastediliyor] için en iyi yapacağınız şey toprağı ters düz edip iyice güneşlenmesini sağlamak ve yapabiliyorsanız solarizasyon yapmak.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola Mesajı Göster
Ben yanmış keçi veya koyun gübresini, toprak donmadan önce (Kasım ayında) metrekareye 4 kg gelecek şekilde yayıp sürüyorum. Tavuk gübresi daha kuvvetli olduğundan 1-2 kg yeter sanırım. Kışa girmeden önce vermeniz daha iyi olur. Bahara kadar toprakla etkileşim sağlar. Faydalı mikroorganizmaların faaliyetine yardımcı olur.
Bu arada Ödemiş te 23-26 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen "süs bitkileri ve fidancılık sergisinden" iki kök sedum rupestre Angelina aldım. Önümüzdeki günlerde yaylaya dikerim nasip olursa...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön