View Single Post
Eski 25-10-2014, 12:44   #361
Cactusea
Yeni Üye

Cactusea's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2014
Öncelikle özelden mesaj gelmedi bunu belirteyim (:

Bu yüzden bazı şeyleri kendim tecrübe ettim, çok fazla detaya giremedim açıkçası pek vaktim de yoktu zaten.

Örneğin dalga boyu konusu tam bir muammaydı hani insanları hakir görmek istemem ama elektrikçiye dalga boyu ile ilgili sorduğum soruların cevapları gerçekten komediydi lakin müthiş bi el pratiklikleri var haklarını yememek lazım adamların 5 dakikada oluşturduğu basit devreyi elektrik elektronik müh. arkadaşımla lehimiydi transformatörüydü ayarlayana kadar çok uğraştık, lehimden elim bile yandı (: ..

Biraz aceleci olduğumdan ve vaktim olmamasından 2 metre led şerit aldım elektrikçi deki en kaliteli ledmiş RPG dedi yanlış duymadıysam..

2 metre ledi kesip bağlayıp 4 tane ellişer santimlik paralel şerit yaptık..

Şu an epey bi kaktüsüm oldu benim özellikle kabini yapma sebebim de kaktüslerimde yılda 3-4 ay değil de olursa 12 ay büyüme sağlamak, daha yeni olduğum içinde çiçek açma olayını pek önemsemiyorum hani büyüyüp belli bi ölçüye gelsinler daha sonra çiçek açarlar diye düşünüyorum..

Kabinin ve ışığın işe yaradığını da bizzat gördüm haftalardır köklenmeyen yavru kaktüslerin köklenmesi, sararnış aloa vera fidesinin kabinde yeşermesi ve kaynana topuzu yavrularının içeride duran yavrularının dışarıdaki yavrudan (hemde dışarıdaki yavru daha büyük) daha hızlı ve daha çok köklenmesi.. Yakında kombiyi açtığımda iklim şartları daha gerçekçi olacağından daha iyi büyüme olacağını düşünüyorum fakat sıcak hava ile pek aram olmaması ve kışın evdeki nem oranının artacağı düşüncesi yine kaktüsler için pek iyi olmayacak gibi geliyor..

Eyyorlamam bu şekilde.. Özelden **** buradan soru soracak, bilgi paylaşacak arkadaşlara her zaman açığım..

Cactusea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön